SD glömmer sina profilfrågor i kyrkopolitiken

Kristendom ska inte jämställas med andra religioner. Homoäktenskap ska motarbetas och flyktingar som söker skydd i kyrkan ska nekas hjälp. Så låter Sverigedemokraternas kyrkopolitiska valprogram. Men i kyrkopolitiken är det ofta andra frågor som tar plats.

SD – ett av kyrkans mest aktiva partier

Sverigedemokraterna är bland de flitigaste partierna när det gäller att lägga motioner i kyrkomötet och stiften, det visar Expos granskning.

EU/09 Antiromska stämningar i Tjeckien

Högerextrema partier i Tjeckien försöker vinna väljarnas stöd med antiromska uttalanden. Mats Braun, forskare i statsvetenskap i Prag, tror inte att partierna har några chanser att få platser i valet.

Förintelseförnekare möter motstånd i Norge

Demonstranter ställde sig i den brittiske Förintelseförnekaren David Irving väg när han skulle ta sig till norska TV 2. Irving tvingades gå in bakvägen för att undgå konflikt, rapporterar TT.

EU/09 SD har sämst inställning till homosexuella

Sverigedemokraterna är det ”ovänligaste” partiet för homo, bi och transsexuella. Den slutsatsen dras i RFSL:s rapport ”Utan fördomar i Bryssel?” om hur hbt-frågor ska bemötas inom EU.

SD-politiker avgår i Trollhättan

Det finns inte längre någon representant för Sverigedemokraterna i Trollhättans kommunfullmäktige. Gunilla Löfgren som var partiets enda invalda har nu valt att avgå.

EU/09 Ingen högerextrem propaganda i tjeckisk radio

Högerextrema grupper får inte sända valpropaganda i tjeckisk radio. Nationalistiska partiet (NS) och Arbetarpartiet (DS) kommer att bli anmälda för reklam de velat sända i den tjeckiska radiostationen, CRo.

EU/09 Kritik mot BNP:s valpropaganda

British National Party är återigen i blåsväder. Flera personer protesterar mot att BNP har använt bilder av dem i partiets EU-valkampanj utan att först fråga. Nu tar de öppet avstånd från BNP:s politik

EU/09 BNP-politiker i blåsväder

Valrörelsen har börjat tungt för British National Party, BNP. En ledande företrädare, Richard Barnbrook kan bli avstängd från sin post efter att ha ljugit om tre mord. Nick Griffin, har dömts till böter för bildstöld och en tredje BNP-politiker har orsakat svarta rubriker genom att hävda att Yorks ärkebiskop hotar engelskheten.

Kristen sekt i USA:”Judarna mördade Jesus”

2005 anklagade de den svenska kungen för att vara ond. Nu hävdar den kristna sekten Westboro Baptist Churc att judarna mördade Jesus, rapporterar JTA.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu