Tyska AfD fick sina första mandat i delstatsparlament

Helgens tyska delstatsval i Nordrhein-Westfalen slutade med att AfD för första gången tog sig in i delstatsparlamentet. Partiet nådde dock inte upp till förväntningarna från i våras.

Tysk delstatsval – värdemätare för AfD

Val på söndag. Valet i Tyskland största delstat Nordrhein-Westfalen, med runt 18 miljoner invånare, blir en viktig värdemätare inför höstens val till Förbundsdagen.

Våldtas och fördrivs – för att de är muslimer

Hård internationell kritik. 10 000-tals muslimer i Burma är på flykt efter vad som beskrivits som en etnisk rensning. Nu kommer rapporter om systematiska våldtäkter mot muslimska kvinnor och flickor.

NPD förbjuds inte

En långdragen rättsprocess. Det lilla tyska högerextrema partiet NPD förbjuds inte. Det meddelade författningsdomstolen i Karlsruhe på tisdagen.

NPD kan komma att förbjudas

Tisdagen den 17 januari 2017 kan bli ödesdagen för det tyska nazistpartiet NPD. Då beslutar Författningsdomstolen i Karlsruhe om partiet ska förbjudas, dess valda ledamöter i kommunerna mista sina platser och partikassan beslagtas av staten.

AfD:s nya islamfientliga partiprogram

Tyska högerpopulisterna AfD vill förbjuda både burka, minareter, böneutrop och halalslakt. Samt främjande av aborter och public service-radio och tv. Dessutom vill de lämna EU och euron. Det beslutades på partiets kongress.

Det här vill tyska högerpopulisterna AfD

Flera antimuslimska förslag. Förbjud muslimska offentliga symboler som minareter, böneutropare och heltäckande kläder. Islam stämmer inte med tysk grundlag. Det är några förslag till tyska högerpopulisterna AfD:s nya partiprogram.

Femdubbling av attacker mot asylboenden i Tyskland

Högerextremister bakom attackerna. Attacker mot flyktingförläggningar femdubblades i Tyskland 2015. Brotten är kopplade till den högerextrema miljön. Nu varnar myndigheter att hetsen även ökar mot dem som högerextremister ställer som ansvariga för invandringen.

Den extrema hertiginnan – AfD:s grå eminens

Delstatsval i Tyskland. I kulisserna hos högerpopulisterna Alternativ för Tyskland härskar hertiginnan Beatrix von Storch som spindeln i ett högerextremt och ultrakonservativt nätverk.

Högerpopulister kraftigt framåt i tyska delstatsval

Högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AfD) blev söndagens segrare i de tre tyska delstatsvalen och blir därmed en utmaning att räkna med när val hålls till Förbundsdagen om 1,5 år.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu